Γαλοπούλα με μπύρα και δεντρολίβανο

ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΚΡΕΑΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
το μαρινάρισμα από βραδύς κάνει τη διαφορά

Μερίδες: 4 Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά:
Μπούτι Γαλοπούλα
5-6 μεσαίες πατάτες
330ml μπύρα
2 tbsp δεντρολίβανο
2 tsp αλάτι
1/2 tsp πιπέρι
1 tsp ρίγανη
1/2 tsp ξύσμα λεμονιού

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ στην γάστρα το μπούτι της γαλοπούλας μαζί με την μισή ποσότητα της μπύρας και φροντίζουμε να το αλείψουμε παντού με μπύρα. Στην συνέχεια βάζουμε το μισό αλάτι, το μισό πιπέρι, την μισή ρίγανη και το μισό δεντρολίβανο. Κλείνουμε την γάστρα και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και στην συνέχεια τις ξύνουμε με την πίσω όψη του μαχαιριού για να φύγει η εξωτερική φλούδα. Στην συνέχεια τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την υπόλοιπη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, μπύρα και το ξύσμα από το λεμόνι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Βάζουμε τις πατάτες με τα χέρια γύρω από το μπούτι της γαλοπούλας και αδειάζουμε αργά την μπύρα που έμεινε μέσα στο μπολ, στην γάστρα. Δεν προσθέτουμε λάδι. Η γαλοπούλα έχει ελάχιστο λίπος, οπότε η μπύρα θα αντικαταστήσει το λάδι και το λίπος δίνοντας γεύση κάνοντας ταυτόχρονα πολύ πιο ελαφρύ το φαγητό. Αφήνουμε την γάστρα στους 180 βαθμούς στην αντίσταση για 1 ώρα και 40 λεπτά. 15 λεπτά πριν γίνει το φαΐ μας, ξεσκεπάζουμε την γάστρα.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων