Σάλτσα ντομάτας με πιπεριά και μελιτζάνα

ΕΝΑΣ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ!
Ιδανική σάλτσα για όταν θέλουμε να φάμε ντε και καλά μακαρόνια.

Μερίδες: 4 Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά:
2 ντομάτες μεγάλες
3 μελιτζάνες μέτριο μέγεθος
4 πιπεριές πράσινες μακριές (κέρατο)
1 πιπεριά κόκκινη μακριά (γλυκιά)
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας – πασσάτα 500γρ.
3 tbls ελαιόλαδο
1 tbls αλάτι
1/2 tsp πιπέρι μαύρο
1/2 tsp ρίγανη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Στην συνέχεια κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους μεσαίου μεγέθους. Ανοίγουμε τις πιπεριές και αφού τις αδειάσουμε από τα κουκούτσια, τις κόβουμε σε κομματάκια μεσαίου μεγέθους. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τις φυλάμε σε ένα μπολ για να μην χάσουμε τα υγρά τους. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ
Αδειάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και βάζουμε το μάτι στο 4. Όταν το λάδι ζεσταθεί αρκετά, τοποθετούμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Δεν θέλουμε να κάψει πολύ το λάδι για να μην μαζέψει το σκόρδο. Στην συνέχεια, αφού έχουμε αφήσει το σκόρδο μόνο του για 2 λεπτά, τοποθετούμε τις μελιτζάνες και σκεπάζουμε με το καπάκι. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας ελαφρά στα 5 λεπτά ώστε να αλλάξουν θέση.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ
Βάζουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε πάλι το τηγάνι και το αφήνουμε για 15 λεπτά.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Η σάλτσα αυτή ταιριάζει καλύτερα με μακαρόνια “βίδες” όπου κρατάνε καλύτερα την σάλτσα μέσα τους. Τα μακαρόνια πρέπει να είναι πάντα al dente.

Αφήστε μια απάντηση