Ρεβύθια με λεμόνι

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ!
Ο νοστιμότερος τρόπος να μαγειρέψει κανείς τα ρεβίθια.

Μερίδες: 2 Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά:
250 γρ. ρεβύθια
1 L νερό
60 γρ. κρεμμύδι
20+20 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι
4 tsp αλάτι
2/3 tsp μαύρο πιπέρι
1 tbsp δεντρολίβανο

Συνολικό βάρος έτοιμου φαγητού: 800 γρ.
Σύνολο θερμίδων έτοιμου φαγητού: 1264

Θερμίδες ανά 100 γραμμάρια φαγητού: 158
Θερμίδες ανά μερίδα 400 γραμμαρίων: 632

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Βάζουμε τα ρεβίθια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και το γεμίζουμε με νερό. Το αφήνουμε για περίπου 24 ώρες για να φουσκώσουν τα ρεβίθια.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Την επόμενη ημέρα, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε 4/6 φωτιάς μαζί με τα 20ml ελαιόλαδου. Όσο τα τσιγαρίζουμε ρίχνουμε το 1 tsp αλάτι. Στην συνέχεια και αφού τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει και αρχίσει να μαραίνονται, προσθέτουμε τα ρεβύθια, αφού προηγουμένως έχουμε αδειάσει το νερό από το μπολ. Τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για ένα λεπτό και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, το υπόλοιπο αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Τα βράζουμε με κλειστό καπάκι στα 5/6 της φωτιάς για περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να δούμε ότι τα ρεβίθια έχουν μαλακώσει.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο μέσα σε ένα χαμηλό ταψί, έχοντας προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα 20 ml ελαιόλαδου και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο στην μεσαία θέση. Το αφήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ελέγχοντας να μην αρπάξουν τα ρεβύθια. Αν χρειαστεί ανακατεύουμε προσεκτικά ανά 10 λεπτά.
Ο σκοπός είναι το ήδη μειωμένο νερό από το βράσιμο, να μείνει τόσο ώστε μαζί με το λεμόνι και το λάδι να φτιάξουν ένα γευστικό ζουμί που μέσα του θα κάτσουν τα ρεβίθια.

Αφήστε μια απάντηση