Πένες με μανιτάρια, ροκφόρ και μπρόκολο

Πένες με μανιτάρια και ροκφόρ

Εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για μακαρόνια με μανιτάρια και σάλτσα από ροκφόρ και μπρόκολο.
Πένες με μανιτάρια, ροκφόρ και μπρόκολο λοιπόν!

Για να φτιάξουμε την συνταγή με τα μακαρόνια πένες, το ροκφόρ, τα μανιτάρια και το μπρόκολο θα χρειαστούμε μια βαθιά κατσαρόλα, ένα μεγάλο τηγάνι και τα εξής υλικά:

Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια Πένες
10 γρ. φρέσκο βούτυρο
900 γρ. φρέσκα μανιτάρια
200 γρ. τυρί ροκφόρ
200 γρ. μπρόκολο (τις κορυφές του μόνο)
100 γρ. φρέσκο γάλα light
1 tbsp κορν φλάουρ
2 tsp αλάτι
1/2 tsp μαύρο πιπέρι
1 tsp ρίγανη

Σύνολο θερμίδων: 2.927
Θερμίδες ανά 100 γραμμάρια: 162

ΒΗΜΑ 1
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το 1 tsp ρίγανης και το 1 tsp αλάτι. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 10-12 λεπτά. Τα θέλουμε al dente. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο καθαρό σκεύος και προσθέτουμε το βούτυρο. 10 γραμμάρια αρκούν και με το σωστό απαλό ανακάτεμα πάει παντού.

ΒΗΜΑ 2
Αφού πλύνουμε καλά τα μανιτάρια τα κόβουμε φέτες και τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι σε φωτιά 4/6 μέχρι να βγάλουν το νερό τους. Ταυτόχρονα βάζουμε στον ατμομάγειρα τις κορυφές του μπρόκολου για 10 λεπτά. Αν δεν έχουμε ατμομάγειρα τις βράζουμε για 15 λεπτά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μόλις τα μανιτάρια βγάλουν το νερό τους, το αδειάζουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το μπρόκολο το οποίο στην συνέχεια διαλύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το 1 tsp αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά όλα μαζί. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν έτσι για άλλα 5 λεπτά. Τέλος βάζουμε το ροκφόρ σε κομματάκια και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα ώστε να λιώσει και να γίνει ένα με το γάλα. Μόλις το ροκφόρ λιώσει, παρατηρούμε ότι το μείγμα μας είναι αρκετά αραιό αλλά ομοιόμορφο. Τότε προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τα μανιτάρια με το μπρόκολο στο τηγάνι
Διαλύουμε το μπρόκολο με την κουτάλα ανάμεσα στα μανιτάρια
Η σάλτσα με τα μανιτάρια και το ροκφόρ όταν δέσει

ΒΗΜΑ 3
Στο σκεύος που έχουμε τα μακαρόνια προσθέτουμε την σάλτσα μας. Ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα για να μην σπάσουν οι πένες, μέχρι να πάει παντού.

Πένες με μανιτάρια, ροκφόρ και μπρόκολο

Οι πένες με την σάλτσα από μανιτάρια, ροκφόρ και μπρόκολο είναι έτοιμες!

Συνταγή για μακαρόνια πένες με μανιτάρια, ροκφόρ και μπρόκολο