Σούπα κολοκύθας βελουτέ

Η σούπα κολοκύθας βελουτέ είναι μια νόστιμη και πολύ θρεπτική σούπα για τον χειμώνα!

Η σούπα κολοκύθας βελουτέ είναι μια πάρα πολύ θρεπτική επιλογή, ειδικά για τις κρύες μέρες. Έχει πολύ λίγες θερμίδες και μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό μεσημεριανό για τις μέρες εκείνες που θέλουμε να ξεφουσκώσουμε λίγο, ειδικά αν έχουν προηγηθεί μέρες με πολύ κρέας. Για να εκτελέσουμε την συνταγή θα χρειαστούμε μια κατσαρόλα, μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ, ένα μούλτι και τα παρακάτω υλικά.

Υλικά:
400 γρ. κολοκύθα
2 μεγάλα καρότα (περίπου 200 γρ.)
2 μεσαίες πατάτες (περίπου 400 γρ.)
2 μεσαία κρεμμύδια (περίπου 200 γρ.)
20 γρ. βούτυρο Κερκύρας
1 λίτρο νερό
2 tsp αλάτι
1/4 tsp πιπέρι

Σύνολο θερμίδων: 716
Σύνολο ανά 100 γρ.: 37

ΒΗΜΑ 1
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε ως εξής. Την κολοκύθα και τις πατάτες τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους όσο ένα μεγάλο παγάκι. Τα καρότα σε μισές ροδέλες και το κρεμμύδι το χοντροκόβουμε. Τα κόβουμε έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα βράσουμε πολύ ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

ΒΗΜΑ 2
Βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα και την σκεπάζουμε με το καπάκι. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Λαχανικά σούπας στην κατσαρόλα.

ΒΗΜΑ 3
Στην συνέχεια βάζουμε στο μούλτι λίγο λίγο λαχανικά και νερό που υπάρχει στην κατσαρόλα και τα λιώνουμε καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Επειδή η ποσότητα είναι μεγάλη το κάνουμε σε δόσεις και το έτοιμο αδειάζουμε λίγο λίγο μέσα σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ. Όταν το έχουμε περάσει όλο από το μούλτι, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Τα λαχανικά είναι έτοιμα να περάσουν από το μούλτι.

ΒΗΜΑ 4
Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο Κερκύρας και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε το βούτυρο να λιώσει καλά και να γίνει ένα με την σούπα.

Η σούπα κολοκύθας βελουτέ θέλει μόνο το βούτυρο και είναι έτοιμη!

Η σούπα κολοκύθας βελουτέ είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Συνταγές μαγειρικής
Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων