Sintages

Συνταγές Μαγειρικής - Sintages.net

Συνταγές Μαγειρικής Sintages

Κρεατόσουπα με μοσχάρι και κριθαράκι

Μια νόστιμη και θρεπτική κρεατόσουπα με μοσχάρι και κριθαράκι! Ιδανική σούπα για τον χειμώνα!

Δοκιμάστε αυτή την πεντανόστιμη και θρεπτική κρεατόσουπα με μοσχάρι και κριθαράκι σήμερα κιόλας! Η συνταγή για αυτή την κρεατόσουπα είναι εύκολη, γρήγορη και ιδανική για τον χειμώνα!.

Υλικά:
500 γρ. μοσχαράκι μπούτι
3 μικρές προς μεσαίες πατάτες
2 μεγάλα καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 γρ. κριθαράκι χοντρό
1 κύβο βοδινού
100 γρ. κόκκινο κρασί
1.400 γρ. νερό
30 γρ. ελαιόλαδο
2 tbsp αφυδατομένο κρεμμύδι
1 tsp αλάτι
2 tsp φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 tbsp πελτά τομάτας
1 στικ κανέλας

ΒΗΜΑ 1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Μόλις το λάδι αρχίσει να ζεσταίνεται βάζουμε μέσα το κρεμμύδι αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε, τις πατάτες που τις έχουμε κόψει μικρά κυβάκια ή μικρά κομμάτια, τα καρότα κομμένα λοξές φετούλες και τα ζεσταίνουμε μέχρι να ασπρίσει το κρεμμύδι. Τότε προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας τον οποίο ξύνουμε στον πάτο της κατσαρόλας μας μέχρι να κοκκινήσει το λάδι.

ΒΗΜΑ 2
Προσθέτουμε το μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κυβάκια. Το ζεσταίνουμε και αυτό μαζί με τα λαχανικά μας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές και αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε λίγο. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

ΒΗΜΑ 3
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και τον κύβο βοδινού και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αφυδατομένο κρεμμύδι, το στικ κανέλας, το αλάτι και το μισό πιπέρι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Το αφήνουμε να αρχίσει να βράζει και στην συνέχεια κατεβάζουμε την φωτιά στην μέση και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι να σιγοβράζει για 50 λεπτά.

ΒΗΜΑ 4
Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά, βγάζουμε το στικ της κανέλας και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει στον πάτο και κλείνουμε πάλι το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για όσα λεπτά χρειαστούν μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Αφού γίνει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το υπόλοιπο πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να ρίξει την θερμοκρασία του και να δέσει.

Κρεατόσουπα με μοσχάρι και κριθαράκι! Μια νόστιμη και θρεπτική σούπα με μοσχαράκι, λαχανικά και κριθαράκι! Ιδανική σούπα για τον χειμώνα!
Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγές Μαγειρικής
Μετάβαση στο περιεχόμενο