Sintages

Συνταγές Μαγειρικής - Sintages.net

Συνταγές Μαγειρικής Sintages

Φιλέτο σολομού με πατατούλες στο φούρνο

φιλέτο-σολομού-στο-φούρνο

Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για φιλέτο σολομού συνοδευόμενο από πατατούλες φούρνου σε στυλ τηγανιτών!

Οι τηγανιτές πατάτες, αν και πολύ νόστιμες, έχουν πάρα πολλές θερμίδες. Για αυτό το λόγο μπορούμε να κάνουμε μια παραλλαγή που θα μας γλυτώσει από τις αμέτρητες θερμίδες του λαδιού. Για να κάνουμε λοιπόν την συνταγή για το φιλέτο σολομού με πατατούλες στο φούρνο, θα χρειαστούμε ένα ταψί, μια λαμαρίνα φούρνου, ένα φύλλο λαδόκολλα, ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και τα εξής υλικά:

Υλικά: (για 2 μερίδες)
400 γρ. φιλέτο σολομού
1 κιλό πατάτες (περίπου 4 μεσαίες προς μεγάλες)
25 γρ. ελαιόλαδο
1/2 tbsp ρίγανη
1/2 tsp δεντρολίβανο
1 tsp αλάτι
1/3 tsp πιπέρι

Θερμίδες ανά 100 γρ. σολομού: 184
Θερμίδες ανά 100 γρ. πατάτες (μαγειρεμένες): 93

ΒΗΜΑ 1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέγεθος τηγανιτής πατάτας. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.

ΒΗΜΑ 2
Επάνω στις πατάτες βάζουμε τα 20 γρ. ελαιόλαδο, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μεταξύ τους. Θα δούμε ότι το λάδι, αν και λίγο, πρακτικά περνάει σε όλες τις πατάτες.

ΒΗΜΑ 3
Βάζουμε το ταψί με τις πατάτες στον φούρνο, στη μεσαία θέση, για μία ώρα στους 180 βαθμούς φροντίζοντας ανά 20 λεπτά να ταρακουνάμε το ταψί ώστε οι πατάτες να αλλάζουν θέση.

ΒΗΜΑ 4
Μόλις δούμε ότι οι πατάτες κοντεύουν να γίνουν μπορούμε να τις βάλουμε για άλλα δέκα λεπτά στην πάνω θέση του φούρνου, αφού τις ανακατέψουμε προσεκτικά για να μην σπάσουν, ώστε να ροδίσουν κι άλλο.

ΒΗΜΑ 5
Μόλις γίνουν οι πατάτες βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 250 βαθμούς. Τώρα σειρά έχει ο σολομός.
Στην λαμαρίνα στρώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και πάνω του ένα φύλλο λαδόκολλα. Τοποθετούμε το φιλέτο του σολομού κομμένο σε δύο ίσα κομμάτια με το δέρμα προς τα κάτω. Επάνω βάζουμε πολύ λίγο χοντρό αλάτι, πιπέρι, 5 γρ. ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο. Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο την λαμαρίνα στην πάνω πάνω θέση στους 250 βαθμούς για ακριβώς 10 λεπτά.

Το φιλέτο μας είναι έτοιμο! Ζουμερό και γευστικότατο!!! Το σερβίρουμε μαζί με τις πατατούλες!

Φιλέτο σολομού με πατατούλες στο φούρνο
Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγές Μαγειρικής
Μετάβαση στο περιεχόμενο