Sintages

Λαχανοντολμάδες τούρτα

λαχανοντολμάδες τούρτα συνταγή

Όλη η νοστιμιά των λαχανοντολμάδων, σε μια πιο εύκολη συνταγή! Λαχανοντολμάδες τούρτα λοιπόν!

Για να φτιάξουμε λαχανοντολμάδες τούρτα θα χρειαστούμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί με γυάλινο καπάκι (τύπου γάστρα), ένα μούλτι και τα εξής υλικά:

Υλικά:
1 μεγάλο λάχανο βάρους περίπου 2,5 κιλών
500 γρ. κιμά χοιρινό
300 γρ. κρεμμύδι
150 γρ. καρότο
150 γρ. κρεμμυδάκι χλωρό
230 γρ. ρύζι καρολίνα
1/2 ματσάκι άνιθο
1/4 tsp πιπέρι
1 tbsp αλάτι
300 γρ. νερό
3 λεμόνια
3 αυγά

Συνολικές θερμίδες: 2.552
Θερμίδες κομμάτι (σε τούρτα 8 κομματιών): 320

ΒΗΜΑ 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε ολόκληρο το λάχανο για 15 λεπτά. Μόλις το λάχανο μαλακώσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το ξεφλουδίζουμε φύλλο φύλλο με προσοχή ώστε να μην διαλυθούν τα φύλλα.

ΒΗΜΑ 2
Σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί (κατά προτίμηση με γυάλινο καπάκι) ή στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε τα φύλλα του λάχανου περιμετρικά και στρώνουμε 2-3 στο κέντρο. Φροντίζουμε να μας μείνουν 4-5 μεσαία φύλλα για το πάνω μέρος και όσα μικρά φύλλα περισσέψουν (όσα δηλαδή είναι προς την καρδιά του λάχανου) τα αφήνουμε να βράζουν άλλα 5 λεπτά και τα φυλάμε ξεχωριστά.

ΒΗΜΑ 3
Κόβουμε στο μούλτι τα καρότα, τα κρεμμύδια, το χλωρό κρεμμυδάκι, τον άνιθο και τα μικρά φύλλα του λάχανου που είχαμε βάλει στην άκρη. Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα μαζί με τον κιμά, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε την ζύμη μας ώστε να πάνε παντού τα υλικά.

ΒΗΜΑ 4
Τοποθετούμε την ζύμη μας μέσα στο ταψί που προηγουμένος έχουμε στρώσει με τα φύλλα του λάχανου (στο Βήμα 2) και την πατάμε ώστε να είναι απλωμένη καλά και ίσια στην επιφάνεια σε όλα τα σημεία.

ΒΗΜΑ 5
Τοποθετούμε τα 4-5 μεσαία φύλλα που φυλάξαμε στο Βήμα 2, στο κέντρο επάνω στην ζύμη και κλείνουμε τα ήδη στρωμένα φύλλα σαν πίτα. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

ΒΗΜΑ 6
Βάζουμε τα 300 γρ. νερού στο ταψί και αφού κλείσουμε το καπάκι του το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

ΒΗΜΑ 7
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε το νερό που έχει μέσα σε ένα μπολ. Το νερό αυτό θα το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το αυγολέμονο. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό από τα λεμόνια και τα 3 αυγά. Τα χτυπάμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό που βγάλαμε από το ταψί ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε καλά. Ταυτοχρόνως έχουμε ανάψει το μάτι ώστε όσο χτυπάμε να ανεβάζει θερμοκρασία. Θέλουμε να πάρει μια βράση και αμέσως το κατεβάζουμε από την φωτιά. Κόβουμε την λαχανότουρτα σε 8 ίσια κομμάτια και την περιλούζουμε με το αυγολέμονο.

Οι λαχανοντολμάδες τούρτα είναι έτοιμοι για σερβίρισμα!

Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγές Μαγειρικής
Μετάβαση στο περιεχόμενο